Bir devlet, gücü, toprak bütünlüğü ve milletinin varlığıyla devlet olur. Bir ülkede vatandaşlık, üyelik’ sıfatına eşdeğerdir.
Alman Vatandaşlığına kabul edilmek için aşağıda belirtilen şartlar aranır:
2000 senesinde değişen yeni Alman Vatandaşlık Yasası normları, 2. ve 3. kuşak göçmenlerin bir çoğuna, kendilerini dışarıya karşı kabul ettirebilmeleri için, Alman vatandaşlığı hakkını sağlamıştır. Fakat uzun süreli çifte vatandaşlıklarının oluşmaması için, her bireyin 18. yaşını doldurduktan sonra ve 23. yaşına girmeden evvel hangi ülkenin vatandaşlığını seçeceklerini beyan etmeleri gerekmektedir.
Vatandaşlık hakkı talep üzerinede elde edilir. Yeni sistemine göre, vatandaşlık hakkı isteyenlerde, belirli koşullar aranmaktave sınava tabi tutulmaktadır (Alman Dili, Kültürü, Tarihi, Politikası hakkında bilgi sahibi olmak, kişinin asgari geçim kaynağının bulunması).Yakın bir gelecekte vatandaşlığa kabul için gerekli kurslar mecburi kılınılacaktır.
Alman vatandaşlığı yabancı uyruklu tarafından evlatlık edilinme, Alman vatandaşlığından kendi arzusu ile çıkma, başka bir yabancı ülkenin askeri olma v.s. gibi sebeplerden dolayıda, tekrar yitirilebilir.
Şayet Alman vatandaşlığına alınmak yada çıkmak istiyorsanız veya çıkarılmak zorundaysanız, eşinize yada çocuğunuz için Alman vatandaşlığı yada başka ülkenin vatandaşlığına başvurmak, başka bir ülkeye göçmek istiyorsanız, yada pasaportla alakalı problemler yaşıyor yada vatandaşlık hakkında bilgi edinmek ve haklarınızı öğrenmek istiyorsanız, sizlere yetkin ekibimizle aile, yabancı hakları ve miras gibi konulardada yanınızda olarak hizmet veririz.
Temas:
Tel.: +49 (0)7156 - 4 35 90
E-Mail:contact@k-kanzlei.de